χρήσιμες συμβουλές
Περιποίηση υποδημάτων από καστόρι Εκτύπωση E-mail

cleaning_shoes__

Καθαρισμός

Χρησιμοποιείστε μία βούρτσα με φυσική τρίχα και σύρμα κατάλληλη για καστόρι, για να απομακρύνετε την σκόνη. Για επιφανειακούς λεκέδες σε καστόρινα υποδήματα χρησιμοποιήστε μία γόμα για στεγνό καθάρισμα, όπως είναι η "Gomme a Nubuck" της Saphir ή η "Pulitore a Secco" της Wilbra. Μετά την χρήση της γόμας χρησιμοποιείστε την βούρτσα για καστόρι για να διώξετε τα υπολείμματα της γόμας.
Εάν υπάρχουν πιο σκληροί λεκέδες θα πρέπει το καστόρι να πλυθεί με "Omni Daim". Βουρτσίστε επίμονα στους λεκέδες χρησιμοποιώντας ελάχιστο νερό. Aφήστε να στεγνώσει καλά με φυσικό τρόπο.
Για πιο σκληρούς λεκέδες όπως είναι : 

 το λάδι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρό καθαριστικό όπως είναι το  "Dry cleaner" της εταιρείας King,
το στυλό, το καταλληλότερο προϊόν είναι το "Detacheur stylo bille" της εταιρείας Avel,
τσίχλα ή  πίσσα, ιδανικό είναι το "Detacheur cuirs Textiles" της εταιρείας Avel.


 

 

dyeing_shoes

Βαφή

Φροντίστε το καστόρι να είναι καθαρό πριν από την βαφή. Η καστορίνη θα απλωθεί καλύτερα και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Για να βάψετε τα υποδήματά σας διαλέξτε καταρχήν την σωστή απόχρωση. Επιλέξτε την καστορίνη "Special Daim" που περιέχει έλαιο πικραμυγδάλου, για να τονώσετε το αρχικό χρώμα. Ψεκάστε από 20cm απόσταση. Μετά από 15 λεπτά βουρτσίστε ξανά για να ανεβάσετε το πέλος του καστοριού.
Η καστορίνη δημιουργεί μία διάφανη προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει τους λεκέδες να εισχωρήσουν στο καστόρι ενώ παράλληλα το αδιαβροχοποιεί ώστε να μην κάνει λεκέδες από νερό ή άλλο υγρό.

 

 

polish_shoesΣυντήρηση

Βουρτσίστε το καστόρι με συρμάτινη βούρτσα για να διώξετε την  σκόνη που βρίσκεται ανάμεσα στο πέλος του καστοριού. Για να συντηρήσετε το καστόρι σαν καινούργιο το ιδανικό προϊόν είναι η κρέμα "Onguent" που καθαρίζει λεκέδες καθημερινής χρήσεως, θρέφει και αδιαβροχοποιεί το καστόρι. Απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα με ένα βαμβακερό πανί και αφήστε να στεγνώσει καλά. Βουρτσίστε ξανά για να ανεβάσετε το πέλος του καστοριού.      
Για να διατηρήσετε την φόρμα των υποδημάτων σας χρησιμοποιείστε κέδρινα καλαπόδια για να τα αποθηκεύετε. Το ξύλο του κέδρου έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία.  Έτσι ο ιδρώτας που παράγεται από τα πόδια μας απορροφάται από το ξύλο και όχι από το δέρμα. Παράλληλα διατηρείται η φόρμα των υποδημάτων καθώς το δέρμα παραμένει τεντωμένο και δεν τσακίζει.


 

 
περιποίηση υποδημάτων από λείο δέρμα Εκτύπωση E-mail

cleaning_shoes__

Καθαρισμός

Απομακρύνεται τα κορδόνια. Βουρτσίστε τη βρωμιά με μια σκληρή βούρτσα ( μπορείται επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη σόλα και το βάρδουλο). Απομακρύνεται τη σκόνη με ένα νωπό βαμβακερό πανάκι.

 

 

 

 

 

dyeing_shoes

Επάλειψη κρέμας βαφής

Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από το προϊόν περιποίησης με την βούρτσα επάλειψης και τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις. Παρομοίως συνιστάται να τρίψετε το προϊόν περιποίησης στις παρυφές της σόλας όπως επίσης και στην έξω πλευρά του τακουνιού χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα επάλειψης της κρέμας στην σόλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το προϊόν περιποίησης πρέπει να εμποτιστεί το δέρμα. Θα ήταν ιδανικότερο να αφήσετε τα υποδήματα σας όλη νύχτα.

 

polish_shoesΓυάλισμα του δέρματος

Γυαλίστε το δέρμα με μια βούρτσα από τρίχα αλόγου χρησιμοποιώντας γρήγορες κινήσεις χωρίς έντονη πίεση. Η θερμότητα που παράγεται από την τριβή αυτή δίνει στην κρέμα μια βέλτιστη πυκνότητα δημιουργώντας μια απαλή προστατευτική μεμβράνη.

Τελειώνοντας, για το καλύτερο δυνατό γυάλισμα, μπορείτε να δώσετε στο παπούτσι ένα φίνο γυάλισμα με μια βούρτσα από τρίχα κατσίκας.

 

 
γενικές χρήσιμες συμβουλές PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 12:41
  1. Να βάφετε πάντα τα υποδήματα, καθώς το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, διατηρώντας τα σαν καινούρια. Η πιο κατάλληλη κρέμα βαφής είναι της εταιρείας Saphir με κερί μέλισσας.
  2. Να αλλάζετε τα τακούνια από τα καινούρια υποδήματα καθώς τα ήδη υπάρχοντα κάνουν θόρυβο και γλιστρούν. Τα καταλληλότερα τακούνια για τα υποδήματα σας είναι τα διπλής σκληρότητας της εταιρείας Vibram.
  3. Για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να συνδυάζεται σόλες και τακούνια. Εκτός του ότι δεν γλιστράνε, το βάδισμα γίνεται πιο μαλακό και τα υποδήματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα πιο κατάλληλα υλικά είναι της εταιρείας Vibram.
  4. Μην φοράτε καθημερινά τα ίδια υποδήματα. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και να αερίζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες.
  5. Να χρησιμοποιείται πάντα καλαπόδια, κατά προτίμηση ξύλινα, έτσι ώστε τα υποδήματα σας να είναι σε σωστή φόρμα.
  6. Αποφύγετε την πλύση των υποδημάτων σας στο πλυντήριο ή την χρήση οποιουδήποτε απορρυπαντικού και χρησιμοποιείστε ειδικά προϊόντα όπως το Shampoo Detergente και το Omni Daim.
  7. Αποφύγετε να φοράτε τα υποδήματα σας χωρίς κάλτσες.
  8. Να απολυμαίνετε τα υποδήματα σας και τους χώρους φύλαξης αυτών χρησιμοποιώντας το προϊόν Bactericide.
  9. Για να μην λερώνονται τα υποδήματά σας εύκολα αδιαβροχοποιείστε τα χρησιμοποιώντας το προϊόν Invulner.
  10. Για να δείχνουν τα υποδήματα σας σαν καινούρια αφαιρέστε τα κατάλοιπα των παλαιών χρωμάτων με το προϊόν Renomat.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 14:35